Skip to main content

Αλ. Τσίπρας: Κάθε μέρα και πιο δύσκολα τα πράγματα στην οικονομία

Την εκτίμηση ότι τα πράγματα στην οικονομία θα γίνονται κάθε μέρα και πιο δύσκολα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ενώ έκρουσε «καμπανάκι» για την αύξηση της ανεργίας, καθώς – όπως είπε – «κινδυνεύει να χαθεί σε πέντε μήνες ό,τι καταφέραμε σε πέντε χρόνια για τη μείωσή της».

«Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως πολιτικές με εντελώς αντίθετο πρόσημο: Πρωτοβουλίες και δημόσιες πολιτικές για τη στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή πολιτικές που αξιοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για αναδιάρθρωση της οικονομίας και διάλυση της εργασίας» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προανήγγειλε επίσης επικαιροποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο όπως είπε να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις.

«Θα πιέσουμε έστω και τώρα τον κ. Μητσοτάκη να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων» ανέφερε για να προσθέσει: «Μεγαλύτερη πρόκληση από όλες είναι η ανεργία, όπου με τις επιλογές της κυβέρνησής του κινδυνεύει να χαθεί σε πέντε μήνες ό,τι καταφέραμε σε πέντε χρόνια για τη μείωσή της».

naftemporiki.gr