Skip to main content

Νέες μάχες Χεζμπολάχ – Αλ Κάιντα στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Πλήγματα κατά του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, Μετώπου Αλ Νούσρα, κατάφερε η λιβανική Χεζμπολάχ, στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας.

Η ριζοσπαστική σιιτική ισλαμιστική οργάνωση στηρίζει το φιλοϊρανικό καθεστώς Άσαντ της Συρίας, του οποίου οι περισσότεροι αξιωματούχοι ανήκουν σε παραλλλαγή του σιιτικού Ισλάμ, αν και η Συρία είναι κοσμικό κράτος.

Αντιθέτως, η σουνιτική ισλαμιστική Αλ Κάιντα συμμετέχει στο μέτωπο των Σύρων ανταρτών το οποίο στοχεύει στην πτώση του καθεστώτος της Δαμασκού.

Οι δύο οργανώσεις είχαν συγκρουστεί και την Τρίτη στην ίδια περιοχή.

Η σιιτική Χεζμπολάχ πολεμά στο πλευρό του συριακού στρατού και σιιτών πολιτοφυλάκων και στο έδαφος της Συρίας.

Στόχος της Χεζμπολάχ ήταν σύναξη ηγετικών στελεχών του Μετώπου Αλ Νούσρα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.