Skip to main content

Κοινοβουλευτικός «μαραθώνιος» με ψήφο εμπιστοσύνης και 120 δόσεις

«Μαραθώνιος» ξεκινάει στη Βουλή, καθώς αυτή την εβδομάδα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ εισάγεται στις επιτροπές το πολυνομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Ο σχεδιασμός της Βουλής συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων και ακολούθησε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από το Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο για  τις οφειλές σε εφορία, ταμεία και δήμους συζητείται στις επιτροπές την Τετάρτη και την Πέμπτη και στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, με στόχο να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως την άλλη Τετάρτη (με πιθανότερη ημερομηνία την ερχόμενη Τρίτη). Την άλλη εβδομάδα θα ψηφιστεί από τη Βουλή και το νομοσχέδιο για το αεροδρόμιο στο Καστέλι στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως σε αυτήν την περίπτωση θα «μετατρέψει» τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης. Η κοινοβουλευτική συζήτηση θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ.

Να σημειωθεί πως μέχρι την Τετάρτη θα υπάρχει εικόνα για το αν μπορεί να ξανασυσταθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Το θέμα εξετάζει το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, καθώς μετά την παραίτηση της Κατερίνας Μάρκου η έδρα πάει στο Νίκο Νυφούδη που παραμένει στο Ποτάμι.

naftemporiki.gr