Skip to main content

Στ. Κούλογλου: Το ΔΝΤ παίζει το χαρτί Μητσοτάκη

H αδιάλλακτη τακτική του ΔΝΤ έχει πολιτικούς σκοπούς, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με την διαπραγμάτευση στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο. 

Μίλησε για ανοιχτό πολιτικό παιχνίδι του ΔΝΤ που παίζει το χαρτί Μητσοτάκη. «Στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει πάρει ποτέ το μέρος των ευρωπαϊκών θεσμών και η πολιτική του ατζέντα είναι πολύ κοντά στις προτάσεις του ΔΝΤ, όπως άγριες περικοπές και ελαστικές σχέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, το ΔΝΤ προωθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με στόχο την αλλαγή της κυβέρνησης και την ανάδειξη στην εξουσία του Κ. Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς γιατί το ΔΝΤ θα επεδίωκε πολιτική κρίση σε μια κρίσιμη στιγμή,  ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι πάγια τακτική του ΔΝΤ είναι η εφαρμογή της θεωρίας του σοκ, δηλαδή της πρόκλησης κρίσεων τη μία πίσω από την άλλη, ώστε η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να είναι σε δυσκολότερη θέση οικονομικά, άρα θα χρειαστεί να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.