Skip to main content

Γ. Παπανδρέου: ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Δεξιά είναι ίδιοι

Κριτική στη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατηγορώντας τους πως νοιάζονται μόνο για την παραμονή και την κατάληψη της εξουσίας.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε στελέχη του του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Αθήνα, εν όψει της συνδιάσκεψης που οργανώνεται στις αρχές Ιουνίου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η Δεξιά είναι τόσο ίδιοι, που συνδιαλέγονται με τα συμφέροντα και υπερασπίζονται το πελατειακό κράτος». «Είναι διαχειριστές ενός αμαρτωλού παρελθόντος», συμπλήρωσε.

Κατέκρινε επίσης την κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι «θα διδάσκεται ως η διαπραγμάτευση κάποιου που δίνει τα πάντα και χάνει ακόμα περισσότερα».

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της κυβέρνησής του και των μεταρρυθμίσεων που προώθησε. «Πήρα δύσκολες αποφάσεις και η απόφαση για το δημοψήφισμα έγινε για εθνικούς λόγους, για να σώσουμε τη χώρα. Όσο για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Σαμαράς είχε επίμονη άρνηση αν δεν συμμετείχε ο κ. Καρατζαφέρης» σημείωσε.

«Είχαμε με έμφαση επισημάνει ότι, χάνονται τα λεφτά του ελληνικού λαού στις υπόγειες διαδρομές που συνδέουν το παρασιτικό πελατειακό σύστημα με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα και κατεστημένα. Τι έμεινε από όλα αυτά; Η προπαγάνδα. Γιατί; Για να αποκρύψουν την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων», τόνισε επίσης.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολέμησαν δημαγωγικά τα προγράμματα προσαρμογής, αντιμνημονιακοί προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους, και τελικά εφάρμοσαν τα μνημόνια ως κυβέρνηση αλλά με τους επαχθέστερους όρους. Τι κατάφεραν; Μεγαλύτερες και πιο επώδυνες θυσίες για τον ελληνικό λαό, παράταση των μνημονίων, στο ναδίρ η αξιοπιστία της χώρας – αλλά να βρίσκονται οι ίδιοι στην εξουσία. Όλα για την εξουσία, λοιπόν».