Skip to main content

Ποτάμι: Να αποδείξει ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι είναι μεταρρυθμιστής

Να αποδείξει ότι είναι μεταρρυθμιστής ζητεί από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη το Ποτάμι, το οποίο εξέτασε τη Δευτέρα τις πολιτικές εξελίξεις σε ευρεία σύσκεψη στελεχών, εν όψει του συνεδρίου του Φεβρουαρίου και της κατάθεσης των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, κοινή παρατήρηση των στελεχών ήταν ότι η εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι μια ευκαιρία για τη Ν.Δ. να αποβάλει τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά και να κινηθεί στον μεταρρυθμιστικό χώρο, κάτι βεβαίως που δεν έκανε τα χρόνια που κυβερνούσε».

Όπως σημειώνει η Σεβαστουπόλεως σε ανακοίνωσή της, τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι το συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις 26-28 Φεβρουαρίου, το Ποτάμι θα προτείνει μια σειρά από μεταρρυθμιστικές τομές «ελπίζοντας ότι Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα τολμήσουν να πάρουν θέση». 

Κατά τη σύσκεψη των στελεχών του Ποταμιού επισημάνθηκε ότι το κόμμα είναι «γεννήτρια ιδεών» και τροφοδοτεί την κοινωνία με τις λύσεις που έχει ανάγκη. «Κάτι τέτοιο άλλωστε έγινε και το Σάββατο, όταν το Ποτάμι κατέθεσε την πρότασή του για το χτύπημα της σπατάλης στο Δημόσιο με παράλληλη ελάφρυνση της φορολογίας, ζητώντας από τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση στην πρότασή του για σταδιακή άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Τονίζεται δε ότι βουλευτές αλλά και στελέχη «καυτηρίασαν την πρακτική λίγων αλλά συγκεκριμένων Μέσων που με “ρεπορτάζ” τους πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή «ανακαλύπτουν» διχόνοιες και αποχωρήσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Παράλληλα, στη σύσκεψη έγινε λόγος για αποσπασματικές αντιγραφές των θέσεων του Ποταμιού, με τον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη να σημειώνει ότι «μας κλέβουν τα ρούχα».

«Δεν μας πειράζει. Το Ποτάμι είναι μαγιά του καινούριου και έχουμε υποχρέωση εμείς που δεν έχουμε βαρίδια και υποχρεώσεις σε συμφέροντα και συντεχνίες να παράγουμε λύσεις και όχι συνθήματα. Και σε όλους αυτούς – αριστερά και δεξιά – που μας καλούν σε μέτωπα τους απαντάμε ότι πράγματι ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συνεργασίες. Συνεργασίες όμως για να συγκρουσθούμε με τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην κρίση και όχι για να αισθανθούμε ασφαλείς κάτω από ευκαιριακές πολιτικές ομπρέλες», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, τα στελέχη του Ποταμιού επεσήμαναν ότι βρίσκεται στα χνάρια των παλιών λαθών.

«Το Ποτάμι τις επόμενες μέρες θα εξειδικεύσει τις προτάσεις του που ένα χρόνο τώρα κάνει για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση των τριών πυλώνων, που έχει στο κέντρο της τις δυνάμεις της παραγωγής και όχι του κρατισμού», υπογραμμίζει η Σεβαστουπόλεως.

Στη συνάντηση – που έγινε στη Βουλή- συμμετείχαν οι βουλευτές, τα στελέχη του Πολιτικού Σχεδιασμού, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διαλόγου και οι επικεφαλής των Τομέων Πολιτικής του Ποταμιού.