Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι περίπου 50 άτομα, τα οποία λένε «όχι» σε ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται, μετά από κάλεσμα του συντονιστικού, «Σώστε το νερό» στα γραφεία της ΕΥΑΘ, Εγνατίας 127, στο σιντριβάνι και ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει έως τις 14:30.

Σύμφωνα με τα μέλη της κίνησης, η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα φέρει αύξηση των τιμολογίων και μείωση της ποιότητας του νερού. Εκφράζουν και τους φόβους τους για έλλειψη δημοσίου ελέγχου.

«Είμαστε εδώ γιατί το ΤΑΙΠΕΔ προχωράει κανονικά στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και σήμερα θα ανακοινώσει το σύμβουλο της. Το ΤΑΙΠΕΔ για άλλη μία φορά αδειάζει την κυβέρνηση η οποία ευαγγελίζεται ότι δεν θα πουληθεί η εταιρεία και ότι θα υπάρχει δημόσιος έλεγχος, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ κάνει το πρόγραμμα του. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να κινητοποιηθούμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο» ανέφερε ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ και μέλος του Συντονιστικού «Σώστε το νερό». 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Voria.gr, πριν την κινητοποίηση τα μέλη του συντονιστικού ζήτησαν από μέλη της γαλλικής εταιρείας Suez, τα οποία επισκεφθηκαν τα γραφεία της ΕΥΑΘ, να αποχωρήσουν, κάτι το οποίο έγινε.