Skip to main content

Γ. Κύρτσος: Και η ίδια η Ν.Δ. έχει τα προβλήματά της

Την άποψη πως εκτός απο την ΟΝΝΕΔ και η ίδια η ΝΔ «έχει τα προβλήματά της» εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», τασσόμενος στο πλευρό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζήτημα επανασύστασης της νεολαίας του κόμματος.

«Κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν ξέρω και δεν είμαι και ειδικός, προφανώς υποστηρίζω τον κ. Μητσοτάκη στις κίνησεις του και να δούμε τι θα γίνει, γιατί δεν είναι μόνο η ΟΝΝΕΔ, νομίζω ότι και η ΝΔ έχει τα προβλήματά της» είπε, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ποτέ σχέσεις με τον πυρήνα του μηχανισμού της Ν.Δ.

Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, η ΟΝΝΕΔ είχε μια επιρροή «μεγαλύτερη από το πολιτικό της ανάστημα», ενώ χαρακτήρισε αρνητικά για την παράταξη τα όσα συνέβησαν στον χώρο της νεολαίας του κόμματος.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να συσταθεί γενικότερα ένας κομματικός μηχανισμός «νέου τύπου» στη ΝΔ. «Το πλεονέκτημα του Μητσοτάκη ήταν ότι δεν είναι άνθρωπος των μηχανισμών, αναμετρήθηκε με αυτούς και κέρδισε. Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποιος μηχανισμός νέου τύπου για να κάνει την οργανωτική, την ιδεολογική και την πολιτική δουλειά» επισήμανε.