Skip to main content

Σενάρια ρωσικής ανάμιξης με στόχο την αποδυνάμωση Μπάιντεν ερευνούν οι ΗΠΑ

To ενδεχόμενο ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική διαδικασία των ΗΠΑ επιχειρώντας να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν φέρεται να ερευνούν αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο πρώην αντιπρόεδρος παραμένει φαβορί στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, οι έρευνες επικεντρώνονται στο εάν η Ρωσία προσπαθεί να αποδυναμώσει την υποψηφιότητα Μπάιντεν δημιουργώντας κλίμα αμφισβήτησης σχετικά με την ανάμιξή του στο παρελθόν στην αμερικανική πολιτική για την Ουκρανία την ώρα ο γιός του δούλευε σε ουκρανική εταιρεία ενέργειας. Οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2020 θα μπορούσε να είναι πιο έντονη από ό,τι στις προεδρικές του 2016 και στις ενδιάμεσες του 2018.

Η διαδικασία αποπομπής του Τραμπ οφείλεται στις πιέσεις που άσκησε στον πρόεδρο της Ουκρανίας να ανοίξει έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν, καθώς και σε μια αβάσιμη θεωρία ότι η Ουκρανία και όχι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016.

Η στρατηγική του Κρεμλίνου για αποδυνάμωση του Μπάιντεν θα μπορούσε να είναι παρόμοια με το 2016, όταν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι η Ρωσία επιχείρησε να υπονομεύσει τη Χίλαρι Κλίντον και να βοηθήσει τον Τραμπ, όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι στο Bloomberg.

naftemporiki.gr