Skip to main content

Πυκνό χιόνι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πυκνό χιόνι πέφτει αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, με την κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους να διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες.

Το θερμόμετρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου.

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» λειτουργεί μέχρι αυτή την ώρα κανονικά, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία.

Γ. Μπουτάρης: Ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης αντέδρασε σωστά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό«Πρακτορείο 104,9 fm».

«Θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε ή να αντιδράσουμε για κάποιον λόγο» είπε και πρόσθεσε: «Δεν ρίχνω το βάρος σε κανέναν άλλον, ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αλλά να έχουμε όλοι μία εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει».

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι οι αλατιέρες του δήμου ξεκίνησαν να ρίχνουν αλάτι σε διάφορα σημεία της πόλης ήδη από τα Θεοφάνεια, καθώς ήταν πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες, Ωστόσο, όπως εξήγησε, το βράδυ της Δευτέρας, «παραμονή της μέρας που άρχισε 10-11 το πρωί να χιονίζει χθες, είχαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τις αλατιέρες, διότι τις είχαμε φορτώσει αποβραδίς και λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας -μείον 10- πάγωσε, πέτρωσε το αλάτι». Εξαιτίας αυτού, συμπλήρωσε, «δεν καταφέραμε να βγάλουμε από το πρωί τις αλατιέρες, στις 5-6 το πρωί που έπρεπε να βγουν, με αποτέλεσμα να μπουκώσουν οι δρόμοι από χιόνι, να μπουκώσουν οι δρόμοι από αυτοκίνητα και να δημιουργηθεί το χάος το χθεσινό».

Δυσαρέσκεια του προέδρου του ΕΒΕΘ για την «εικόνα παράλυσης»

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την παράλυση της πόλης από τη χιονόπτωση εξέφρασε στο μεταξύ ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος.

«Όταν οι δημοτικές αρχές απομονωμένων νησιών, των Σποράδων, του Βορείου Αιγαίου και της Εύβοιας κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς και να προσφέρουν υπηρεσίες στους δημότες τους, είναι απαράδεκτο η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να πνίγεται σε τρία δάχτυλα χιόνι και να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και παράλυσης», δήλωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν αποτελεί λύση το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καλυφθεί η έλλειψη οργάνωσης των υπηρεσιών του δήμου, ούτε αρκούν οι δηλώσεις ανάληψης ευθύνης εκ μέρους του δημάρχου της πόλης».

Πηγή: ΑΜΠΕ