Skip to main content

Υεμένη: 14 νεκροί από επιδρομές του αραβικού συνασπισμού

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Υεμένη από τις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον αγοράς και σπιτιού, μετέδωσε το πρακτορείο SABA που πρόσκειται στους αντάρτες Χούδι.

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και γυναίκες, σκοτώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ από τις επιδρομές σε αγορά της Κάταφ, πόλη στην επαρχία Σάαντα, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Το Saba ανέφερε παρόμοιο απολογισμό και κατηγόρησε τον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό ότι στις επιθέσεις αυτές χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς.

Έτερος αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για δύο νεκρούς από αεροπορική επιδρομή εναντίον σπιτιού που βρισκόταν στην περιοχή Μπάκιμ της ίδιας επαρχίας.

Η επαρχία Σάαντα, που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία, είναι το προπύργιο των σιιτών ανταρτών Χούδι.

Ο αραβικός συνασπισμός προειδοποίησε ότι το βασικό λιμάνι της Υεμένης αποτελεί απειλή για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή, αφού οι Χούδι προειδοποίησαν ότι θα εμποδίσουν την κυκλοφορία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Το λιμάνι της Χοντέιντα (στη δυτική Υεμένη) είναι το σημείο από όπου εξαπολύονται τρομοκρατικές επιχειρήσεις οι οποίες απειλούν τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα και τα στενά Μπαμπ Αλ Μάντεμπ», δήλωσε ο Τούρκι Αλ Μάλικι, εκπρόσωπος του συνασπισμού.

Η δήλωση έγινε αφού ο πολιτικός ηγέτης των Χούδι, Σάλεχ Αλ Σάμαντ, απείλησε τη Δευτέρα να εμποδίσει την κυκλοφορία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, αν ο αραβικός συνασπισμός δεν άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στα λιμάνια της Υεμένης και το διεθνές αεροδρόμιο της Σανάα.