Skip to main content

Η Λεπέν αντέγραψε λέξη προς λέξη απόσπασμα λόγου του Φιγιόν

Ολόκληρο απόσπασμα από λόγο του υποψηφίου της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν στις 15 Απριλίου αντέγραψε και ενσωμάτωσε σε δικό της λόγο η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, όπως αποκαλύπτει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο κ. Φιγιόν, ο οποίος αποκλείστηκε από τον β’ γύρο των εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μ. Λεπέν, στον συγκεκριμένο λόγο του στο Πουΐ-Αν-Βελαΐ είχε κάνει ειδική αναφορά στη γεωγραφία των συνόρων της Γαλλίας, με πατριωτικές αναφορές στη γαλλική γλώσσα και στον γαλλικό πολιτισμό στον 21ο αιώνα.

Στον λόγο της την Πρωτομαγιά στο Βιλεπάντ, η Μαρίν Λεπέν επανέλαβε λέξη προς λέξη τις συγκεκριμένες παραγράφους από τον λόγο του συντηρητικού δεξιού πολιτικού, καθώς και τις αναφορές του στον πρωθυπουργό της Γαλλίας την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου Ζορζ Κλεμανσό και στον συγγραφέα Αντρέ Μαλρό.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό περιορίστηκε να αναφέρει ότι επρόκειτο απλώς για μια αναφορά σε έναν λόγο που είχε ως θέμα τη Γαλλία και ότι, με αυτό τον τρόπο, η Μαρίν Λεπέν δείχνει ότι «δεν διακατέχεται από σεκταρισμό».

naftemporiki.gr