Skip to main content

Τουρκία: Στο ΕΔΑΔ προσφεύγει η αντιπολίτευση ενάντια στο δημοψήφισμα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Τουρκία θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της απόφασης των εκλογικών αρχών να αποδεχθούν ως έγκυρα ασφράγιστα ψηφοδέλτια στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 16 Απριλίου για την μετατροπή του πολιτεύματος από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική σε προεδρική δημοκρατία, δήλωσε εκπρόσωπος του CHP.

«Θα ήθελα να επαναλάβω για μία ακόμη φορά πως θα προσφύγουμε κατά του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Σελίν Σαγέκ Μπεκέ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεριμένη ημερομηνία.

Την Τρίτη, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο στην Τουρκία, απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσε το CHP κατά της απόφασης που έλαβε την τελευταία στιγμή το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) να δεχθεί ως έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν επίσημη σφραγίδα.

Εκτός από τα δύο κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, διεθνείς παρατηρητές εκτίμησαν ότι η εκστρατεία για το δημοψήφισμα διεξήχθη σε άνισες συνθήκες και ότι η απόφαση του YSK αφαίρεσε μια σημαντική δικλείδα ασφαλείας κατά της νοθείας.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.