Skip to main content

Συνάντηση Φον ντερ Λάιεν-Μισέλ με τον Ερντογάν την ερχόμενη εβδομάδα

Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συναντηθούν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία στις 6 Απριλίου, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ τη Δευτέρα, ως ένα τελευταίο σημάδι βελτίωσης των δεσμών.

Η ΕΕ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι των Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ωστόσο, η επίσκεψη αποτελεί μέρος της επανέναρξης των σχέσεων που ενέκριναν οι ηγέτες της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα μετά την κίνηση της Τουρκίας για να αποφορτίσει τη διαμάχη για τους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία, πραγματοποίησε τελευταία επίσημη σύνοδο κορυφής με τους δύο αρχηγούς της ΕΕ τον Μάρτιο του 2020, όταν ο κ. Ερντογάν συναντήθηκε με τον κ. Μισέλ και την κα. Φον Ντε Λέιν στην Άγκυρα.

Παρά την απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από μια σύμβαση για την προστασία των γυναικών από τη βία και την επιδείνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ΕΕ λέει ότι είναι πρόθυμη να εργαστεί για την επέκταση του εμπορίου. Οιδύο πλευρές στοχεύουν επίσης να συμφωνήσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε νέα υποστήριξη της ΕΕ για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters