Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης για τα διόδια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης κάτοικοι των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης. 

 Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Δημάρχων Κηφισιάς  Γιώργου Θωμάκου και Διονύσου Διονύση Ζαμάνη αλλά και πλήθους πολιτών που εκδήλωσαν με πανό και συνθήματα τη διαμαρτυρία τους. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε: «Ως ΚΕΔΕ δηλώνουμε κατηγορηματικά πως είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε μορφής διοδίων  είτε πλευρικών, είτε ηλεκτρονικών μέσα στις πόλεις μας, εντός του αστικού ιστού».

Όπως είπε είναι αδιανόητο να εφαρμοστεί μία τέτοια απόφαση που θα επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες. Προειδοποίησε δε ότι «θα καθιστά τους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου, που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού».

Αίτημα της ΚΕΔΕ είναι να τροποποιηθεί η Σύμβαση Παραχώρησης, ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους συγκεκριμένους κόμβους. 

naftemporiki.gr