Skip to main content

Covid-19: Η Boυχάν αναθεωρεί τον συνολικό αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων

Η πόλη Βουχάν στην κεντρική Κίνα αναθεώρησε σήμερα τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων της από τη νόσο του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εν μέσω αυξανόμενων διεθνών αμφιβολιών για τη διαχείριση της κρίσης από το Πεκίνο.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στην Boυχάν, επίκεντρο της επιδημίας, έως αργά το βράδυ χθες, Πέμπτη 16 Απριλίου, αναθεωρήθηκε κατά 325 και ανήλθε σε 50.333 και ο αριθμός των θανάτων κατά 1.200 και ανήλθε σε 3.869.

Σε ανακοίνωση, η δημοτική υπηρεσία της Boυχάν για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 αναφέρει ότι οι αναθεωρήσεις έγιναν σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς.

Οι φήμες για περισσότερα θύματα κυκλοφορούσαν εβδομάδες τώρα μετά τις εικόνες που έδειχναν μεγάλες ουρές στα νεκροτομεία, με μέλη οικογενειών να περιμένουν να συλλέξουν από τα αποτεφρωτήρια τις στάχτες των νεκρών τους και τις αναφορές για χιλιάδες κενές τεφροδόχους στοιβαγμένες σε ένα μόνο γραφείο τελετών.

«Αρχικά λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας των νοσοκομείων και της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, μερικά ιατρικά ιδρύματα δεν κατάφεραν να συνδεθούν εγκαίρως με τα τοπικά συστήματα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών, γεγονός που οδήγησε σε καθυστερημένη αναφορά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και σε κάποια κενά στην καταμέτρηση με ακρίβεια των ασθενών», μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CGTN, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ουχάν που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Xinhua, Reuters