Skip to main content

Γ. Πανούσης: Η κατάληψη στο ΕΚΠΑ πρέπει να λήξει σήμερα ή αύριο

«Η μηδενική ανοχή δεν οδήγησε πουθενά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά την κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρωθυπουργό και οι απόψεις του, όπως είπε, δεν απέχουν πολύ από τις δικές του. «Ανταλλάξαμε απόψεις, διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο ενεργειών, αλλά έχω την αίσθηση πως ο πρωθυπουργός δεν είναι πολύ μακριά από τις απόψεις μου», ανέφερε ενώ επεσήμανε ότι «η ιστορία αυτή πρέπει να λήξει σήμερα ή αύριο, αλλά κυρίως πρέπει να μην ξαναγίνει».

«Πρέπει να επιστρέψουμε σ’ ένα μοντέλο που θα λέει ότι υπάρχει ένα κοινωνικό ακαδημαϊκό συμβόλαιο. (…) Πρέπει να υπάρξει μια ομοφωνία στη διαχείριση και τη στάθμιση ανάμεσα στις πρυτανικές αρχές, τις εισαγγελικές και τις αστυνομικές, μια συζήτηση στάθμισης», είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες», οι οποίες «μισθώνουν μπαχαλάκηδες». «Πολλοί μπαχαλάκηδες είναι μισθωμένοι, μπορεί κάποιος να μισθώσει μπαχαλάκηδες, για να κάνει επεισόδια στα γήπεδα, να κάνει επεισόδια ανταγωνιστικά σε μια επιχείρηση», σημείωσε.

Υποστήριξε τέλος ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης «πρέπει να αυτονομηθεί τελείως», καθώς είναι δυσλειτουργικό «αυτό το μοντέλο των 10 υπουργών με από κάτω αναπληρωτές».