Skip to main content

Γ. Μαυρωτάς: Στα «fast track» νομοσχέδια η κυβέρνηση παίρνει άριστα

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την ταχύτητα με την οποία επιδιώκουν να ψηφισθούν οι οι «βίαιες αλλαγές και οι ακατανόητες ανατροπές στον χώρο της παιδείας και ειδικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» ακόμα και πριν το Πάσχα, εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Μαυρωτάς αναφέρει ότι επανέρχεται στο προσκήνιο «η πάγια αντίληψη όλων των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ ότι για αυτούς η βουλή και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι απλά διακοσμητικές και ένα «αναγκαίο» κακό» και προσθέτει πως «έτσι, φαίνεται ότι έρχεται με τη γνωστή τακτική «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε» και αυτό το υπερ-πολυνομοσχέδιο των 370 σελίδων, όταν μάλιστα ένα μικρό του μέρος έχει περάσει από την επίσημη δημόσια διαβούλευση».

Ο κ. Υπουργός δηλώνει ότι θα έχει ψηφιστεί πριν το Πάσχα, άρα μέσα σε 2-3 ημέρες θα γίνει η συζήτηση και η ψήφιση για ένα τόσο σημαντικό νομοθέτημα, αναφέρει και τονίζει πως «μπορεί η Κυβέρνηση να μην τα πήγε καλά με τις fast track επενδύσεις αλλά με τα fast track νομοσχέδια παίρνει άριστα!».

Αναφερόμνεος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου τονίζει πως «το βασικό συμπέρασμα είναι ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο Υπουργός «κλείνει το μάτι» σε μαθητές, φοιτητές, καθηγητές δημιουργώντας προσδοκίες (είτε αυτό λέγεται εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς Πανελλαδικές είτε μετατροπής ΤΕΙ σε Πολυτεχνεία) οι οποίες θα αποδειχθούν τελικά κενές περιεχομένου».

«Ή μάλλον το μόνο περιεχόμενο είναι η προεκλογική παροχολογία και η ψηφοθηρική συνταγή του δόγματος «δολώνω προσδοκίες, αλιεύω ψήφους», συμπληρώνει και σημειώνει ότι «ειδικά στις διατάξεις για τα ΑΕΙ, υπόσχεται τα πάντα στους πάντες».

Κάνει λόγο για ακαδημαϊκό λαϊκισμό που οδηγεί σε επαγγελματικό πληθωρισμό και καταλήγει λέγοντας: «μπορεί ο κ. Γαβρόγλου να μην επιθυμεί να ξαναείναι βουλευτής, αλλά αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση άλλοθι για ένα νομοσχέδιο που θέλει προεκλογικά και ψηφοθηρικά να το πιστωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά «γαιά πυρί μιχθήτω»…»

naftemporiki.gr