Skip to main content

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου: Ευθύνη της Πρυτάνεως η συνέχιση των καταλήψεων στο πανεπιστήμιο

Βολές κατά της Πρυτάνεως του Παντείου κ. Κριάρη, επισημαίνοντας ότι παρά τις εκατοντάδες καταγγελίες, «παραμένει ακόμα και τώρα εξαφανισμένη από το Πανεπιστήμιο και σύμφωνα με όσα λένε οι φύλακες, τα κλειδιά του Ιδρύματος παραχωρήθηκαν στους καταληψίες με απόφαση της Πρυτανείας», εξαπέλυσε σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου.

Όπως αναφέρει η φοιτητική παράταξη «οι σημερινές εξελίξεις στο Πανεπιστήμιό μας έρχονται να προστεθούν στη μαύρη σελίδα που ξεκίνησε να γράφεται την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ομάδα τραμπούκων διέλυσε τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στη σχολή μας».

Ειδικότερα, επισημαίνουν, ενώ δεν υπήρχε ούτε η απαιτούμενη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναφορικά με τον ορισμό νέας ημερομηνίας εκλογών, ούτε η Σύγκλητος είχε παραχωρήσει τους απαραίτητους χώρους, «οι νεολαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με τη βοήθεια των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στο Πάντειο πριν από έξι μέρες, προέβησαν σε κατάληψη του Πανεπιστημίου μας, ώστε να στήσουν μια παρωδία εκλογών η οποία προσβάλλει την κοινή λογική, τις δημοκρατικές διαδικασίες και το κύρος της φοιτητικής κοινότητας».

«Είναι όμως τουλάχιστον ανησυχητική, αν όχι ύποπτη, η απουσία και η σιωπή της Πρυτανείας από τα σημερινά γεγονότα», υπογραμμίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου και σημειώνει ότι «αυτή είναι η κατάντια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2019, με τους καταληψίες να μην είναι πλέον “γνωστοί – άγνωστοι”, αλλά να έχουν ονοματεπώνυμο και να παίρνουν τα κλειδιά ενός Πανεπιστημίου με την ανοχή της Πρυτανείας του, που απ ό,τι φαίνεται δεν σέβεται ούτε την απόφαση της Συγκλήτου».

Σύμφωνα με την  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου «εκλογές χωρίς πλαίσιο κανόνων σεβαστό από όλους δεν είναι εκλογές. Και εκλογές που τελούνται μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, με εκδίωξη φοιτητών και καθηγητών από τα αμφιθέατρα, είναι προσβολή στους θεσμούς. Από αυτές τις αρχές μας ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ανυποχώρητοι γιατί αυτό θέλει η πλειοψηφία των φοιτητών και γιατί αυτό επιβάλλει η δημοκρατία»

naftemporiki.gr