Skip to main content

Πρ. Παυλόπουλος σε Β. Λεβέντη: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών μόνο μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού

Η σύγκληση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών είναι εφικτή μόνον ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει σε απαντητική του επιστολή προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας τον κ. Λεβέντη να απευθύνει το αίτημα του προς τον Πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι ο κ. Λεβέντης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με αφορμή τις εξελίξεις από τη διαρροή των συνομιλιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Λεβέντη για την επιστολή του, μέσω της οποίας, όπως ανέφερε, «με καθιστάτε κοινωνό των σκέψεων και των ανησυχιών σας αναφορικά με την πορεία της Χώρας μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός Ευρωζώνης».

«Με βάση τις περί αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας διατάξεις του Συντάγματος, αλλά και σύμφωνα με την όλη θεσμική και πολιτική πρακτική η οποία έχει ακολουθηθεί από τότε που καθιερώθηκε η δυνατότητα σύγκλησης Σύσκεψης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, των Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων τα οποία εκπροσωπούνται στην Βουλή, η ως άνω Σύσκεψη είναι, θεσμικώς και πολιτικώς, εφικτή μόνον ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Κατόπιν τούτου, και κατ’ ακολουθίαν των όσων σας εξέθεσα, η επιστολή σας πρέπει να απευθυνθεί στον κ. Πρωθυπουργό», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι εφόσον ο κ. Τσίπρας συμφωνεί, ύστερα από συνεννόηση με τους άλλους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, έχει την διακριτική ευχέρεια να του το προτείνει, οπότε και ενεργοποιείται η αντίστοιχη αρμοδιότητά του περί σύγκλησης της Σύσκεψης.