Skip to main content

Γ. Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ): Το κράτος μειονέκτημα για τον επιχειρηματία στην Ελλάδα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι Έλληνες επιχειρηματίες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους ξένους ανταγωνιστές τους, εξαιτίας της φορολογικής μεταχείρισης και της γραφειοκρατικής συμπεριφοράς του ελληνικού κράτους, η οποία παραμένει αμετάβλητη. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα, για τις υποδομές στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Για ένα πρόβλημα σε κάποιο νησί, μια ελληνική εταιρεία μπορεί να έχει καταθέσει εδώ και χρόνια γραπτώς μια αναλυτική πρόταση την οποία δεν εξετάζει ποτέ κανείς. Και μπορεί να έρχεται στη συνέχεια μια ξένη εταιρεία με την ίδια πρόταση και χωρίς εθνική προστιθέμενη αξία και το αρμόδιο υπουργείο να πανηγυρίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περιστέρης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ευρύτερα ότι τα περιθώρια της Ελλάδας για μεγάλες επενδύσεις είναι πολύ σημαντικά και πως οι δυνατότητες είναι μεγαλύτερες από αυτές που εμφανίζουν οι πιστωτές και οι διεθνείς οργανισμοί. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για την ανάγκη επενδυτικού πατριωτισμού αλλά και στήριξης του τραπεζικού συστήματος: «δεν μπορεί να ζητά κανείς επιχορηγήσεις και χαμηλά επιτόκια από το τραπεζικό σύστημα, όταν κρατάει τα λεφτά του εκτός Ελλάδας». Σημείωσε επίσης ότι οι ξένοι όμιλοι «πρώτα θα δουν τους ελληνικούς ομίλους να επενδύουν και μετά θα επενδύσουν και αυτοί».

naftemporiki.gr 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.