Skip to main content

Κ. Ήσυχος: Το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανική Κύμης να ξαναμπεί σε παραγωγική διαδικασία

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε το εργοστάσιο της εταιρείας Ηλεκτρομηχανική Κύμης στην Εύβοια να ξαναμπεί σε μια παραγωγική διαδικασία διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοστάσιο και ενημερώθηκε από εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης για τις παραγωγικές δυνατότητες της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας η οποία είναι θυγατρική του πολιτικού σκέλους των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα).

Σημειώνεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες για να τεθεί η Ηλεκτρομηχανική Κύμης σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και με πρωτοβουλία του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου διακόπηκε αυτή η διαδικασία.

Ο κ. Ήσυχος τόνισε πως το εργοστάσιο έχει μια άρτια υποδομή αλλά και ένα ανθρώπινο δυναμικό, στην πλειονότητά τους γυναίκες, που, όπως είπε, εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στο περιθώριο.

«Είναι η ραχοκοκαλιά της Κύμης, της τοπικής κοινωνίας, ένα εργοστάσιο που μπορεί να παράγει και να προσφέρει πολλά, δυστυχώς όμως τα τελευταία τριάμισι τέσσερα χρόνια βρέθηκε στο στόχαστρο της απόλυτης απαξίωσης» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα με την επίσκεψή μας διαπιστώσαμε την άρτια κατάσταση του εργοστασίου, των πρώτων υλών, των μηχανημάτων αλλά και των εργαζομένων, που μπορούν να πιάσουν δουλειά και από αύριο κιόλας».