Skip to main content

Π. Πικραμμένος: Φαρσοκωμωδία με κακό σκηνοθέτη η υπόθεση Novartis

«Φαρσοκωμωδία» με πολύ κακό συγγραφέα, ηθοποιούς, σκηνοθεσία και ακόμα χειρότερο σενάριο» χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Στη συνέντευξη ο κ. Πικραμμένος δήλωσε πεπεισμένος  πως «η έρευνα στήθηκε από πολιτικούς οι οποίοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την πραγματική διαφθορά που υπάρχει στον κλάδο του φαρμάκου, προκειμένου να πλήξουν αντιπάλους τους».

«Η υπόθεση Novartis έχει δηλητηριάσει την κοινωνία, δίνοντας τροφή στην αμφισβήτηση των θεσμών» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ.  «Έριξε σταγόνες σε όλη την ελληνική κοινωνία, χάθηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα στοιχεία, βάσει των οποίων διερευνήθηκαν τα πολιτικά πρόσωπα σημείωσε πως «εάν είχε χειριστεί ανάλογο φάκελο ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ήθελε να έχει περισσότερες και πιο εξασφαλισμένες αποδείξεις».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέγει με μεγάλη προσοχή τα πρόσωπα που τοποθετεί σε ανώτατες δικαστικά αξιώματα, καθώς ίσως κάποτε κληθούν να διοικήσουν προσωρινά την χώρα, όπως συνέβη στον ίδιο το 2012».

Ο ίδιος εξέφρασε την ότι έχει νιώσει «μεγάλη αδικία», καθότι ενώ το 2012 εργάστηκε για να σώσει την χώρα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η ανταμοιβή ήταν να βρεθεί ύποπτος για μία «άθλια συναλλαγή» και σημείωσε ότι έως τώρα δεν έχει λάβει συγγνώμη από οποιοιδήποτε κυβερνητικό στέλεχος για την ανάμειξη του ονόματός του. «Είναι θέμα πολιτιστικού επιπέδου, αξιοπρέπειας, συμπεριφοράς», κατέληξε.