Skip to main content

Βρετανός ΥΠΕΞ για Ασάνζ: «Κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου»

Ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν είναι ήρωας. Το μέλλον του θα αποφασιστεί από τα βρετανικά δικαστήρια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ μετά τη σύλληψη του ιδρυτή της Wikileaks από την βρετανική αστυνομία και τη μεταφορά του από την πρεσβεία του Ισημερινού όπου ζούσε έγκλειστος από το 2012.

«Κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου», δήλωσε στο Sky News ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν είναι ήρωας, κρυβόταν από την πραγματικότητα για χρόνια. Είναι το σωστό το μέλλον του να αποφασιθεί από το βρετανικό δικαστικό σύστημα», τόνισε ο Χαντ.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη αφότου ο Ισημερινός απέσυρε το άσυλο που του είχε εξασφαλίσει πριν από επτά χρόνια. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο δήλωσε ότι απέσυρε το ασυλο του Ασάνζ, λόγω των επανειλημμένων παραβιάσεών του στις διεθνείς συμβάσεις. Ο πρόεδρος του Ισημερινού πρόσθεσε ότι οι βρετανικές αρχές τον διαβεβαίωσαν ότι ο Ασάνζ δεν θα εκδοθεί σε χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

Αρνούμενος να παραδοθεί, ο Ασάνζ εξέφρασε σήμερα φόβους ότι οι βρετανικές αρχές θα των εκδόσουν στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για διαρροή πληροφοριών σχετικά με τον πόλεμο του Ιράκ.

naftemporiki.gr