Skip to main content

Ελαφρώς μειωμένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι ήταν η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από το λιμάνι του Πειραιά τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη. 

Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Δευτέρα τα δρομολόγια για διάφορα νησιά του Αιγαίου ήταν 11, ενώ πέρυσι ήταν 14. Οι επιβάτες των πλοίων ήταν 9.545 επιβάτες έναντι 10.483 πέρυσι, όταν η Μεγάλη Δευτέρα έπεφτε την 14η Απριλίου. 

Τη Μεγάλη Τρίτη αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 9.750 επιβάτες με 13 δρομολόγια, ενώ πέρυσι Μεγάλη Τρίτη (15/04) αναχώρησαν 11.740 επιβάτες με 12 δρομολόγια.

Για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, για τη Μεγάλη Πέμπτη 19, τη Μεγάλη Παρασκευή 17, το Μεγάλο Σάββατο οκτώ και την Κυριακή του Πάσχα τέσσερα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί οκτώ δρομολόγια, τη Μεγάλη Πέμπτη 11, τη Μεγάλη Παρασκευή 10, το Μεγάλο Σάββατο έξι και την Κυριακή του Πάσχα ένα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη πέντε δρομολόγια, οκτώ τη Μεγάλη Πέμπτη, πέντε τη Μεγάλη Παρασκευή και τέσσερα το Μεγάλο Σάββατο. Για Την Κυριακή του Πάσχα δεν υπάρχει ακόμα προγραμματισμός. 

Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, από το λιμάνι του Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς θα υπάρχει αυξημένη κίνηση στους περιμετρικούς δρόμους της πόλης λόγω των έργων του μετρό.

Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Πηγή: ΑΜΠΕ