Skip to main content

Θ. Θεοχαρόπουλος: ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. στήνουν μία καρικατούρα διχαστικού δικομματισμού

«Η θέση μας είναι ‘όλα στο φως’» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία σχετικά με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση ή μη Εξεταστικής για την Υγεία.

«Καταθέσαμε την πρότασή μας η σημερινή εξεταστική για την Υγεία να συμπεριλάβει όλη την περίοδο από το 1997 έως το 2016. Πρέπει η εξεταστική επιτροπή να συμπεριλάβει και την περίοδο 2015-2016» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητο» το ότι «δεν το δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για την περίοδο του 2015 προ των εκλογών του Σεπτεμβρίου».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ότι στήνουν «μια καρικατούρα δικομματισμού». Όπως είπε, «στήνεται μια καρικατούρα δικομματισμού, μια έντονη πόλωση γύρω από μια σκανδαλολογία, κάθε φορά που προσπαθούμε να συζητήσουμε ζητήματα ως πολιτικό σύστημα και να βρούμε λύσεις». Υπογράμμισε ότι απαιτείται εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από την κρίση «χωρίς στείρα διχαστική πόλωση» και πρόσθεσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για διαφορετικούς λόγους δεν το θέλουν».

Αναφερόμενος στις διεργασίες στην Κεντροαριστερά ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι χρειάζεται ενότητα και ανανέωση. «Ενότητα σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει κατακερματισμός, ανανέωση ότι δεν μπορεί να υπάρχει ανακύκλωση των ίδιων προσώπων και των ίδιων πολιτικών. Χρειάζεται ανανέωση προσώπων, ιδεών, προγραμμάτων», είπε.