Skip to main content

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Μεταξά» με 42 κρούσματα σε υγειονομικούς και ασθενείς

Έκρηξη κρουσμάτων καταγράφηκε στο ογκολογικό νοσοκομείο Μεταξά με 42 άτομα να είναι θετικοί στον ιό, οι 30 εξ αυτών υγειονομικοί και 12 ασθενείς. Αναμένονται κι άλλα αποτελέσματα αναφέρει ο πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά» Θωμάς Κατσικάρος, ο οποίος μιλώντας στο open τόνισε ότι κατέβαλαν μέχρι σήμερα μεγάλη προσπάθεια να μην έχουν κρούσματα δεδομένου ότι το νοσοκομείο νοσηλεύει ογκολογικούς ασθενείς και τα είχαν καταφέρει αλλά τώρα δυστυχώς παρατηρήθηκε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσικάρο η διασπορά ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών και ασθενείς και όχι από υγειονομικούς λέγοντας ότι  «έγινε χειρουργείο σε ασθενή με τεστ αρνητικό. Στη πορεία βγήκε θετικός και δυο νοσηλεύτριες μετά τον έλεγχο βγήκαν θετικές ενώ ήταν εμβολιασμένες» θέλοντας με αυτό το παράδειγμα να δείξει ότι ακόμη και το αρνητικό τεστ δεν διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αναφορικά με τις καταγγελίες περί ανεμβολίαστων νοσηλευτών παραδέχθηκε ότι οι 11 είναι εμβολιασμένοι (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό) και με τη δεύτερη δόση και ότι πιθανόν αυτοί που εμβολιάστηκαν να χαλάρωσαν στα μέτρα.