Skip to main content

Ποτάμι: Να αφήσει η κυβέρνηση τη διπλή γλώσσα

Να αφήσει τη διπλή γλώσσα και να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια κάλεσε την κυβέρνηση το Ποτάμι, καταλογίζοντάς της ότι κινείται με «καταστροφική ασάφεια».

Παράλληλα σημειώνει ότι, από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τις συζητήσεις με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, έγινε γνωστό ότι «η συνάντηση έγινε χωρίς την παραμικρή υποψία “σκληρής” στάσης (είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς)».

«Να υποθέσουμε λοιπόν ότι το ΔΝΤ δεν είναι πλέον ο σκληρός νεοφιλελεύθερος μηχανισμός που έλεγε μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει το Ποτάμι, χαρακτηρίζοντας σεβαστή κάθε «προσγείωση στην πραγματικότητα».

Συνεχίζοντας, το Ποτάμι διερωτάται αν κατανοήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση οι «οι περιορισμοί του Ταμείου» ή αν θα συνεχιστεί το «παραμύθι περί πολιτικής διαπραγμάτευσης».

Επιπλέον, αναρωτιέται ποιες θέσεις ανέπτυξε ο Έλληνας υπουργός, σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και «γιατί δεν τις λέει και στους Έλληνες».

«Μήπως είναι καιρός να αφήσει η κυβέρνηση τη διπλή γλώσσα και να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια; Πόσο καιρό πιστεύει ακόμη ότι μπορούν να κινούνται με την καταστροφική ασάφεια;», καταλήγει το Ποτάμι.