Skip to main content

Στ. Θεοδωράκης: Δεν γίνεται να κάνουμε εκλογές κάθε έξι μήνες

Άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι του Πειραιά ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν υπάρχει χειρότερη εικόνα, και για μας αλλά και για τους τουρίστες που περνάνε από το λιμάνι, από το να βλέπεις ανθρώπους σε αντίσκηνα να συγκρούονται για μια φραντζόλα ψωμί. Είναι ντροπή και για αυτούς και για εμάς και για την κυβέρνηση. Αν μετανάστες και πρόσφυγες επέλεγαν να εγκατασταθούν στην πλατεία Συντάγματος, θα τους άφηνες; Υπάρχουν λύσεις στα σοβαρά κράτη. Παίρνεις τους ανθρώπους και τους μεταφέρεις σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας» ανέφερε.

Ο κ. Θεοδωράκης παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη ότι επιμένει να διαχωρίζει του δικαστές στους «δικούς της» και «τους άλλους» επισημαίνοντας ότι η ανικανότητα και ο λαϊκισμός δεν επιτρέπουν να δοθούν λύσεις στα ζητήματα της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Μάλιστα, έκανε λόγο για επιμονή του κ. Παπαγγελόπουλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή να αναφέρεται σε δικαστές που ήταν ή δεν ήταν φίλοι του. ‘Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το ερώτημα είναι γιατί μια αριστερή κυβέρνηση – να δεχθώ τον ισχυρισμό του κ. Τσίπρα – παίρνει από τους πάγκους της ΝΔ έναν δικαστικό όπως είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει υπηρετήσει τη ΝΔ στο παρελθόν στο δικαστικό σώμα, που έχει μπει στη θέση του αρχηγού της ΕΥΠ και τον κάνει “δερβέναγα” στη Δικαιοσύνη σήμερα; Προφανώς γιατί “αγοράζει” σύστημα, δεν “αγοράζει” Παπαγγελόπουλο».

Αναφερόμενος στο θέμα των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που διατίθεται να δώσει η κυβέρνηση είπε ότι η επιλογή της εξυπηρετεί την διαπλοκή, δίνοντας το εξής παράδειγμα:

«Είναι σ΄ ένα δρόμο οκτώ μαγαζιά και βγαίνει ο αστυφύλακας και λέει αύριο “θα ελέγξω ποια από τα οκτώ μαγαζιά θα συνεχίσουν να δουλεύουν. Τι θα γίνει; Θα καλυτερεύσουν απλώς τα μαγαζιά; Ή θα πάνε οι μαγαζάτορες στον αστυφύλακα και θα του λένε “Εξαίρεσέ με. Από ποιο χωριό είσαι; Να βρούμε μια συγγένεια. Έλα να σε βοηθήσω, έλα να με βοηθήσεις”».

Όπως είπε σχετικά με τα χρέη των κομμάτων, το Ποτάμι από τη γέννηση του έχει δεσμευτεί ότι δεν θα δανειστεί ούτε ένα ευρώ από τις τράπεζες και επανέλαβε την πρόταση του να ελεγχθούν τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και τόνισε: «Δεν μπορεί να δανείζονται ΜΜΕ όταν δεν μπορούν να δανείζονται οι πολίτες που έχουν πιο σοβαρές επενδυτικές προτάσεις».

Μιλώντας για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάθε έξι μήνες εκλογές γιατί είμαστε με το ένα πόδι στον γκρεμό». «Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει να έρθει στη Βουλή να μας το πει για να το συζητήσουμε» επανέλαβε.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει καλά τη δουλειά της, χρησιμοποιεί ανίκανους και λαϊκίζει. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορεί αυτή η χώρα να κάνει κάθε έξι μήνες εκλογές. Πρέπει να λύνει τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα της» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη σημερινή συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Το θέμα δεν είναι να ενωθούμε αλλά να πολλαπλασιαστούμε. Θέλουμε μια νέα συμμαχία αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι και ποιοι θα προσέλθουν στο διάλογο. Αν στο τέλος της ημέρας, στο δωμάτιο έχει μείνει η Νέα Δημοκρατία, η Φώφη Γεννηματά και εγώ δεν θα έχει νόημα».

«Ο κύριος Παπανδρέου λέει συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν το βλέπω. Βλέπω μια τεράστια απόσταση από τη λαϊκίστικη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετάσχει «σε μια λαϊκίστικη κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η παρουσία του κ. Καμμένου δεν είναι ο μόνος λόγος: «Πάρα πολλοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιοι με τον Καμμένο. Όχι πολιτικά -μπορεί κάποιοι να δηλώνουν αριστεροί και κάποιοι ακροδεξιοί σ΄ αυτή την κυβέρνηση- αλλά στην ουσία της παραγωγής της πολιτικής είναι ίδιοι. Εμείς δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση. Το έχουμε ξεκαθαρίσει».