Skip to main content

Ν. Παρασκευόπουλος: Άμεσα η Προανακριτική για Παπαντωνίου

Την άμεση έναρξη των εργασιών της Προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Ερωτηθείς για πιθανή παραγραφή, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι αυτή εξαρτάται από τη διάρκεια του αδικήματος. «Εάν ο πολιτικός που ερευνάται, έχει πράξεις που διαρκούν μέχρι σήμερα, θα τιμωρηθεί» διευκρίνισε. Από αυτή τη διαδικασία «ο κόσμος να περιμένει μια δίκαιη αντιμετώπιση, μια τιμωρία με όρους δικαίου» πρόσθεσε. Σημείωσε, δε, πως υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, όπως π.χ. αυτή της Novartis.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο νόμος περί προσωρινών απολύσεων φυλακισμένων, απάντησε πως στη χώρα υπάρχει νόμος για προσωρινή απόλυση εδώ και 100 χρόνια. «Για όσους λένε ότι δεν αποφυλακίζονταν άνθρωποι με σοβαρές καταδίκες, θα σας πω, φυσικά και έχουν απολυθεί» ενώ σημείωσε ότι το να φορτώνεις σε έναν νόμο όλες τις ανθρωποκτονίες, δείχνει μία στόχευση. «Αυτό έχει μια στόχευση, την οποία δεν έχω καταλάβει. Είναι προπαγάνδα» ανέφερε.

Ειδικά για τον νόμο που φέρει το όνομά του και για τον οποίο η Ν.Δ. έχει διατυπώσει την πρόθεση να τον καταργήσει, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση, είπε ότι είναι πολύ μεγάλος και ότι υπάρχουν πολλές διατάξεις και ρυθμίσεις, από τις οποίες «μπορούν κάποιες να αλλάζουν αναλόγως των περιστάσεων». «Η αποσυμφόρηση των φυλακών μπορεί να αλλάξει, αλλά οι ρυθμίσεις που αφορούν την ισότητα ανδρών – γυναικών δεν πρέπει να αλλάξουν», εξήγησε.

Σε ερώτηση για τη χθεσινή Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «έγινε διεξοδικός διάλογος και υπήρξαν και διαφωνίες». Συμπλήρωσε ωστόσο πως «όταν υπάρχουν επιχειρήματα και γίνεται ουσιαστική συζήτηση, τότε μπορείς να καταλήξεις σε αποτελέσματα».

Πηγή: ΑΜΠΕ