Skip to main content

Δολοφονία Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία: Τον ηθικό αυτουργό αναζητούν οι αρχές

«Πληρωμένος δολοφόνος που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου» είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Αστυνομίας, ο 31χρονος Βούλγαρος ο οποίος συνελήφθη για την δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, που διαπράχθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Πανόραμα Βούλας.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα και αναζητείται ως συνεργός ο 35χρονος αδελφός του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, μετά από μεθοδική έρευνα, αξιοποιώντας όλο το υλικό που είχε στη διάθεσή της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 31χρονος και ο αδελφός του έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου 2018 και από τότε οργάνωναν το σχέδιο της δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία αλλάζοντας πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός δράστης είχε απελαθεί από τον Καναδά το 2016 κατηγορούμενος για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων παράνομη κατοχή και επίθεση με όπλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ