Skip to main content

Ισραήλ: Αμφίρροπη η εκλογική αναμέτρηση στις 9 Απριλίου

Αμφίρροπη προβλέπεται η εκλογική μάχη στο Ισραήλ ανάμεσα στο κόμμα του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και σε αυτό του βασικού του αντιπάλου Μπένι Γκαντς, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στον Νετανιάχου για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Οι βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, και το κεντρώο κόμμα του Γκαντς αναμένεται να πάρει περισσότερες έδρες από το Λικούντ. Όμως βάσει των ποσοστών που συγκεντρώνουν στις δημοσκοπήσεις τα άλλα κόμματα που ενδέχεται να συμμαχήσουν με το Λικούντ, φαίνεται ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα είναι σε καλύτερη θέση να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού σε σχέση με τον Γκαντς.

Ωστόσο οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί, λόγω του μεγάλου ποσοστού των αναποφάσιστων, ενώ πολλά μικρά κόμματα ίσως να μην καταφέρουν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο, καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν το απαραίτητο 3,25%.

Από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, πέντε εμφανίζουν το κόμμα του Γκαντς να συγκεντρώνει 28 με 32 έδρες και το Λικούντ 26 ή 27, ενώ μία προβλέπει 31 έδρες για το κόμμα του Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP