Skip to main content

Κορωνοϊός: Προς περιορισμό του αριθμού και του χρόνου μετακινήσεων

Μια πρώτη γεύση των νέων μέτρων που θα αφορούν το καθεστώς της απαγόρευσης κυκλοφορίας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», προανήγγειλε τον περιορισμό του αριθμού και του χρόνου των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων των πολιτών.

Σημείωσε δε, ότι η αυστηροποίηση των μέτρων, η οποία θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, έρχεται γα τους «ασυνεπείς» πολίτες.

Ερωτηθείς δε, για το ενδεχόμενο κλεισίματος των διοδίων, εν όψει του Πάσχα και προς αποτροπή μιας μαζικής εξόδου των εκδρομέων, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί.

Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, επιβεβαίωσε το σενάριο της παράτασης της προστασίας της α’ κατοικίας για ακόμη οκτώ μήνες, κατόπιν συνεννόησης των πιστωτών.

Κάνοντας μάλιστα, ειδική μνεία στο σχέδιο φοροελαφρύνσεων της κυβέρνησης, επανέλαβε ότι η στρατηγική αυτή θα συνεχιστεί, αφότου ξεπεραστεί η τρέχουσα υγειονομική κρίση.

«Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την υγειονομική κρίση να στηρίξουμε την οικονομία όσο διαρκεί η κρίση για να ξεφύγουμε μετά γρήγορα από αυτή την κατάσταση» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από  τις 23 Μαρτίου εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών στους δημόσιους χώρους, με εξαίρεση τις παρακάτω μετακινήσεις:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

naftemporiki.gr