Skip to main content

Σε απόγνωση οι αγρότες των Σερρών μετά τις πλημμύρες

Συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα στον νομό Σερρών. Η στάθμη του νερού στα πλημμυρισμένα χωράφια των δήμων Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας, Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης φαίνεται να μην υποχωρεί, ενώ σε πολλά σημεία φτάνει μέχρι και τα τρία μέτρα.

«Το νερό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το μόνο που μας μένει είναι να συνεχίσουμε την υποστήριξη των πρόχειρων αναχωμάτων που στήσαμε, προκειμένου να προστατέψουμε τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας.

Από την πλευρά τους οι αγρότες αναφέρουν ότι για να στεγνώσει αυτό το νερό «θα χρειαστούν μήνες και παρατεταμένοι καύσωνες», ενώ οι κτηνοτρόφοι φοβούνται για τυχόν έλλειψη τροφής για τα ζώα τους, αλλά και την έλευση σμηνών από κουνούπια.

«Όταν φύγει το νερό, η σημερινή λίμνη που σχηματίστηκε θα μετατραπεί σε ένα απέραντο έλος. Δεν ξέρουμε, αν θα προλάβουμε να σπείρουμε, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα μας ‘φάνε’ τα κουνούπια», λένε αγρότες της περιοχής

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών πρόκειται να στείλει επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία με αίτημα την άμεση αποζημίωση των αγροτών από την καταστροφική πλημμύρα.

«Μαύρο Πάσχα θα περάσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μπαλίτης, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες των Σερρών είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς.