Skip to main content

Επισκόπηση Τύπου

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εδώ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ρουσφέτι σκοτώνει τα νησιά και τα χωριά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στην (έμμεση) κατάργηση της θητείας υπαίθρου (αγροτικό) για τους γιατρούς που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις για να αποκτήσουν ειδικότητα, κάνοντας το… χατίρι της ιατρικής κοινότητας, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, αποφάσισε να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας».

ΕΘΝΟΣ: «Το γκρίζο σχέδιο των Τούρκων σε Αιγαίο-Θράκη»

Η εφημερίδα σημειώνει: «την προσφυγική κρίση προσπαθεί να αξιοποιήσει το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας, για να προωθήσει το γκρίζο σχέδιό του σε Αιγαίο και Θράκη. Κατευθύνει στοχευμένα τις ροές των προσφύγων στα νησιά μας και στέλνει οπλισμένα μαχητικά, υπηρετώντας τις απαράδεκτες διεκδικήσεις του».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συντάξεις στα 58 και με το νέο νόμο!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ευνοϊκοί όροι συνταξιοδότησης και καλύτερες αποδοχές για όσους είχαν κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Τι ισχύει για τα πλασματικά έτη. Κλειδί για την έξοδο των γυναικών η χρονιά που συμπληρώνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους».

ΕΣΤΙΑ: «Το χρέος ως «ιερό δισκοπότηρο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ας ξεκινήσουμε με μία παραδοχή: Το δημόσιο χρέος δεν αποπληρώνεται ποτέ εξ ολοκλήρου. Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται αναχρηματοδότησίς του, μέσω εκδόσεως ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή άλλων «εργαλείων» που έχει στην διάθεσή του κάθε κράτος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πόλεμος πατήρ πάντων των κερδών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στοιχεία του αμερικανικού Κογκρέσου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και οικονομικών αναλυτών δείχνουν πως ο πόλεμος –με τη σημερινή μορφή του «πολέμου» κατά της τρομοκρατίας- παραμένει μακράν η πιο κερδοφόρα βιομηχανία, καθώς οι συρράξεις κοστίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και τον λογαριασμό πληρώνουν πάντα οι φορολογούμενοι πολίτες».

ΤΑ ΝΕΑ: «Λασποβροχή αντί πολιτικής»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οχυρωματικά έργα μέσα στη λάσπη, ελλείψει πολιτικής ατζέντας, προσπαθεί να στήσει το κυβερνητικό επιτελείο, ενόψει της αυριανής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Η στοχοποίηση του Γιώργου Κουμουτσάκου ενεργοποιεί τα ανακλαστικά της ΝΔ, που καταγγέλλει την ύπαρξη «κυβερνητικού μηχανισμού κατασυκοφάντησης και σπίλωσης» και ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση στη Βουλή»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Λιτότητα διαρκείας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «νέο «πακέτο» σκληρής λιτότητας σχεδιάζει η κυβέρνηση ώστε να λύσει την «εξίσωση» του δημοσιονομικού κοινού και να γεφυρώσει την «άβυσσο» που τη χωρίζει από το κουαρτέτο που επιστρέφει στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας στην Αθήνα, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο πολυπόθητος στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018».