Skip to main content

ΚΕΔΕ: Τρία ερωτήματα για τη μεταρρύθμιση του Κράτους

Τρία ερωτήματα προς τον υπουργό Εσωτερικών θέτει η Κ.Ε.Δ.Ε: Πότε θα παρουσιαστεί το ν/σ για τη μεταρρύθμιση του κράτους, πόσο χρόνο θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση, πότε θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι στις προθέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. να επιβαρύνει το κλίμα, ενόψει της πολυ-αναμενόμενης παρουσίασης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών του Σχεδίου Νόμου για τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημείωνει σε ανακοίνωσή της η Κ.Ε.Δ.Ε, προσθέτοντας ότι αυτό που επιδώκει είναι να υπάρξει ένας γόνιμος, ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και των αιρετών εκπροσώπων του θεσμού.

«Θέλυομε να γίνει πράξη μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό αποτελεί για μας το κυρίαρχο ζήτημα κι αυτός είναι ο λόγος που έχουμε προχωρήσει ενόψει της κατάθεσης του ν/σ , στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, καθώς και στη διοργάνωση για πρώτη φορά κοινού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. με την ΕΝ.Π.Ε., με στόχο την προώθηση του μοντέλου της αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης» επισημαίνει. 

Αναφέρει, ωστόσο, ότι για να υπάρξει διάλογος, είναι απαραίτητο όλες οι πλευρές και κυρίως το υπουργείο Εσωτερικών, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Η Κ.Ε.Δ.Ε. τις έχει ήδη παρουσιάσει από τον Οκτώβριο του 2016. «Δεν αποτελεί διάλογο η πρακτική των συνεντεύξεων, των επιλεγμένων διαρροών και των ομιλιών χωρίς αντίλογο σε συνέδρια και συσκέψεις» σχολιάζει, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτης, «είναι αυτός που υποσχέθηκε επανειλημμένα ότι θα μας δώσει έγκαιρα το σχέδιο νόμου πριν το Πάσχα, προκειμένου να υπάρξει πάνω στο περιεχόμενο του επαρκής χρόνος για δημόσια διαβούλευση. 

naftemporiki.gr