Skip to main content

YouTube: Χορτοφάγος ακτιβίστρια που κατηγορούσε την εταιρεία για διακρίσεις η δράστις

Η δράστις της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του ιστότοπου YouTube ήταν βίγκαν ακτιβίστρια, η οποία κατηγορούσε την εταιρεία για διακρίσεις εις βάρος της, σύμφωνα με το προφίλ της στο Ίντερνετ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 39χρονη Νασίμ Ναζαφί Αγντάμ από το Σαν Ντιέγκο ήταν η δράστις της επίθεσης που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της YouTube στη Σίλικον Βάλεϊ, νότια του Σαν Φρανσίσκο, όπου η εταιρεία, η οποία ανήκει στην Google της Alphabet Inc. έχει σχεδόν 2.000 υπαλλήλους.

Ένας άνδρας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά από την επίθεση της 39χρονης, η οποία τερματίστηκε όταν αυτή έστρεψε το όπλο που έφερε στον εαυτό της.

«Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Μπρούνο ερευνά για να βρει το κίνητρο της επίθεσης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η δράστις γνώριζε τα θύματα που πυροβόλησε ή ότι είχε στόχο συγκεκριμένα άτομα», επισημαίνει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Το προφίλ στο Διαδίκτυο της Αγντάμ δείχνει ότι ήταν ακτιβίστρια βίγκαν που διηύθυνε την ιστοσελίδα με την ονομασία NasimeSabz.com, η οποία σημαίνει «Πράσινο Αεράκι» στα περσικά, όπου αναρτούσε δημοσιεύματα για τον περσικό πολιτισμό και την αυστηρή χορτοφαγία, όπως και κείμενα επικριτικά για τον ιστότοπο YouTube.

Σε στιγμιότυπο από βίντεο που είχε αναρτήσει στο κανάλι της στο YouTube προτού το κατεβάσουν παρουσιάζεται να διαμαρτύρεται ότι «η YouTube έβαλε φίλτρο στα κανάλια μου για να τα εμποδίσει να λαμβάνουν views (σ.σ. προβολές)!».

Η εκπρόσωπος της YouTube Τζέσικα Μέισον δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει σχετικά με την πληροφορία.