Skip to main content

Κυπριακό: Επανέναρξη των συνομιλιών στις 11 Απριλίου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό στις 11 Απριλίου, ανακοίνωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Άιντε.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές είναι σύμφωνες για την επανέναρξη των διαβουλεύσεων.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ικανοποιημένος για την επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «πως θα επικεντρωθούμε σε ένα. δημιουργικό διάλογο».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ακιντζί αποχώρησε από το τραπέζι των συνομιλιών, μετά από την απόφαση της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας για αναφορά στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

Ο ίδιος, νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι περιμένει τις εξελίξεις των επομένων ημερών για τροποποίηση από τη Βουλή της σχετικής απόφασης, σημειώνοντας ότι από αυτό θα εξαρτηθεί η επανέναρξη των συνομιλιών.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.