Skip to main content

Λιβύη: Διάσωση 150 μεταναστών στη Μεσόγειο το τελευταίο διήμερο

Περισσότεροι από 150 μετανάστες διασώθηκαν από τα στελέχη του λιμενικού σώματος της Λιβύης κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, καθώς επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη, έκανε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της χώρας.

Στις δύο επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή κοντά στη Ζαουίγια (45 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης) και τη Σαμπράτα (70 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης) διασώθηκαν 157 άνθρωποι, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Αγιούμπ Κασέμ, εκπρόσωπος Τύπου του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης.

«Μια περίπολος του λιμενικού σώματος (που είχε σταθμεύσει) στο διυλιστήριο της Ζαουίγιας διέσωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 119 παράτυπους μετανάστες, μεταξύ αυτών 11 γυναίκες και 7 παιδιά (…) σε απόσταση περίπου 5 ναυτικών μιλίων (8 χλμ) βόρεια της Μελίτας», ενός συγκροτήματος εξόρυξης φυσικού αερίου στη δυτική Τρίπολη, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με την Τυνησία.

Οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται Σύροι, Μαροκινοί, Πακιστανοί και Γκανέζοι, επέβαιναν σε μεγάλη λέμβο που άρχισε να βάζει νερά, διευκρίνισε ο στρατηγός Κασέμ.