Skip to main content

Τουλάχιστον 10 νεκροί από έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη η οποία σημειώθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία, ενώ άλλοι 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η έκρηξη  σημειώθηκε ενώ ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα στους σταθμούς Σενάγια και «Ινστιτούτο Τεχνολογίας».

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται θύρες συρμών να έχουν καταστραφεί, προφανώς από εκρήξεις, καθώς και άνθρωποι οι οποίοι κείτονται στο έδαφος σταθμού του μετρό αιμόφυρτοι.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε ότι όλες οι αιτίες, συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατίας, διερευνώνται.

Ο κ. Πούτιν βρισκόταν νωρίτερα τη Δευτέρα στην Αγία Πετρούπολη, ωστόσο πλέον βρίσκεται μακριά από την πόλη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η έκρηξη φέρεται να οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό ενισχυμένο με σιδερένιες βολίδες.

Το μετρό της Μόσχας λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ανάλογου περιστατικού.

Έρευνα διέταξε η Εισαγγελία

Να αρχίσουν οι έρευνες για την έκρηξη διέταξε η Εισαγγελία της Αγίας Πετρούπολης, ενώ κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας, όπως προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις

Για την διακομιδή των τραυματιών χρησιμοποιούνται ελικόπτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ενώ σύμφωνα με το Interfax 17 ασθενοφόρα βρίσκονται επί τόπου για την περίθαλψη των τραυματιών. Όπως μετέδωσε μάλιστα από τον τόπο της τραγωδίας ο τοπικός ανταποκριτής του πρακτορείου Tass, ένα ελικόπτερο μετέφερε τραυματίες από την στάση του μετρό «Τεχνολογογκίτσεσκι Ινστιτούτ», ενώ το δεύτερο κατευθύνεται στην στάση «Σενάγια».

Όλοι οι σταθμοί του μετρό της πόλης έχουν κλείσει.

naftemporiki.gr