Skip to main content

«Βίασαν την ψυχή μας» κατέθεσε ο γνωστός κομμωτής για τους πυροβολισμούς

Άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τον τραυματισμό του από την επίθεση που είχε δεχθεί τον Ιανουάριο του 2016 ο κομμωτής Πάνος Καλλιτσης και η σύζυγός του Έλενα Χριστοπούλου στο γκαράζ του σπιτιού τους. Ο κομμωτής είχε δεχθεί τρεις σφαίρες στο στήθος και τα πόδια, ενώ η σύζυγός του δέχθηκε μία σφαίρα στο χέρι.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας ειδικός φρουρός, ένας 43χρονος και ένας 35χρονος Ιρακινός. Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο ειδικός φρουρός ζήτησε συγγνώμη από τον κομμωτή για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ αρνήθηκε την συμμετοχή του στην απλή συνεργεία στην απόπειρα ανθρωποκτονία.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος δήλωσε μέσω του συνηγόρου του πως σκοπός του δεν ήταν να δολοφονήσει το ζευγάρι, αλλά να πετύχει τη θραύση του τζαμιού του αυτοκινήτου τους, για να ανοίξει η πόρτα του οδηγού και να τους απειλήσει. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε και την κατηγορία της απόπειρας ληστείας λέγοντας πως δεν υπάρχουν δυο προσπάθειες αφαίρεσης χρημάτων.

Ο τρίτος κατηγορούμενος ανέφερε ο ρόλος του ήταν «βοηθητικός σε σημείο αφέλειας …».

Η κατάθεση του Καλλίτση

Στην κατάθεσή του ο Πάνος Καλλίτσης αναφέρθηκε εκτενώς στο τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ που επέστρεφε στο σπίτι του με τη σύζυγό του.

«Την ώρα που έκλεινε η πόρτα ακούω έντονο βηματισμό και ανθρώπους να τρέχουν. Η γυναίκα μου μιλούσε στο κινητό. Στα δεξιά μου αντιλήφθηκα έναν άνθρωπο που κράταγε όπλο και φώναζε βγείτε έξω. Μαύρη σκοτεινή σκουρόχρωμη φιγούρα. Μόνο τα μάτια του έβλεπα όλα τ’ άλλα ήταν καλυμμένα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι κρατούσε όπλο, φαίνονταν κάτι σαν μεγάλο χωνί. Κλείδωσα το αυτοκίνητο, έβαλα μπρος και πήγα να κάνω όπισθεν. Πάτησα ξανά το κουμπί για την πόρτα του γκαράζ. Όταν άνοιξε η πόρτα τότε είδα να μπαίνει και ο δεύτερος. Είχε τα χαρακτηριστικά του καλυμμένα φορούσε μαύρα κάτι σαν παλτό . Καλυμμένα τα πρόσωπα.»

Όπως είπε ο κ. Καλλίτσης την ώρα που έκανε όπισθεν οι δράστες έριξαν και τον πρώτο πυροβολισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η σύζυγός του που βρίσκονταν στη θέση του συνοδηγού.  «Ήταν σαν να έβλεπες ταινία. Έσπασαν τα τζάμια. Η Έλενα βγήκε εξω και φώναζε ‘’μην πυροβολείτε ό,τι θέλετε ό,τι θέλετε’’.  Βγήκα από το αυτοκίνητο μου, στόχος μου ήταν να σώσω τη γυναίκα μου. Πήγα μπροστά και είδα τον δεύτερο άνθρωπο που μπήκε μέσα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα . Ένιωσα ότι έπρεπε να τελειώσει αυτό το πράγμα και να βγει η γυναίκα μου αλώβητη. Ο δράστης μου έδινε εντολές σε προστατική μου έλεγε πέσε κάτω. Του έλεγα δεν σε καταλαβαίνω πες μου τι θέλεις. Εκείνος με σημάδευε συνεχώς όπως και ο Ιρακινός. Η Έλενα είχε πάθει νευρικό κλονισμό, έτρεμε. Ο άνθρωπος που με πυροβόλησε φώναξε δεσ’ την. Ο δεύτερος κρατούσε όπλο και όπως σκύβει να πιάσει την Έλενα είδα ότι είχε ταινίες κόκκινες στην τσέπη του. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα ότι θέλουν να μας απαγάγουν να μας ανεβάσουν στο σπίτι μας…»

Ο κομμωτής είπε στους δικαστές ότι οι  δράστες «βίασαν την  ψυχή» τους, ενώ αναφέρθηκε και στη στιγμή που κατάφερε να αφαιρέσει την κουκούλα του ενός δράστη.

 «Με σημάδευε κουνούσα συνεχώς τα πόδια για να μη με πετύχει. Η πρώτη σφαίρα πήγε στο πόδι σταμάτησε ένα χιλιοστό πριν την μηριαία αρτηρία, το τραύμα αυτό ήταν πολύ σοβαρό… Μετά άρχιζα να ουρλιάζω. Τότε έφυγε και την ώρα που ανέβαινε στη ράμπα μου έριξε στο άλλο πόδι».   

Πρόεδρος: Είχατε παρακολουθήσει κάτι πιο πριν; Ότι μπορεί να σας παρακολουθεί κάποιος;

Παν. Καλλίτσης: Όχι δεν νιώθω ότι μπορεί κάποιος να μου κάνει κακό, δεν πρόσεχα αν με παρακολουθεί κάποιος. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος μποέμ, που αγαπώ τη φύση….

Υπεράσπιση: Σας ζήτησαν χρήματα;

Παν.Καλλίτσης: Όχι  εγώ τους έλεγα τι θέλανε. Δεν μου έλεγαν, μου έλεγαν μόνο πέσε πεσε, πάντα σε προστατική και εγώ δεν έπεφτα ποτέ.

Σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, ο κ .Καλλίτσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. 

naftemporiki.gr