Skip to main content

Στ. Θεοδωράκης: H κυβέρνηση έχει στο νου της μόνο την πελατεία της

«Επικίνδυνη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επικρίνοντάς την για τις «παλινωδίες» στο ζήτημα της αξιολόγησης.

«Αυτή η κατάσταση που ζήσαμε το 2015 και που επαναλαμβάνεται τώρα δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει το νου της στο κόμμα και την εκλογική της πελατεία και όχι στους πολίτες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus FM».

Όπως σχολίασε, η κυβέρνηση ασχολείται με μια τεχνική διαδικασία που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και μήνες ενώ αγνοεί τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. «Στην Ελλάδα έχουμε μια ικανότητα να κάνουμε τα ασήμαντα σημαντικά και να παραμελούμε τα αληθινά σημαντικά ζητήματα» πρόσθεσε.

Για το ταξίδι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι είναι «μια πολύ σοβαρή υπόθεση», καθώς η συγκεκριμένη χώρα έχει κατηγορηθεί για χρηματοδότηση ευρωπαϊκών κομμάτων και έφερε ως παράδειγμα τους Podemos στην Ισπανία. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί με αυτούς που πανηγυρίζουν για τις σχέσεις τους με το καθεστώς της Βενεζουέλας γιατί δεν μιλάμε για μια επίσκεψη στις φαβέλες αλλά για μια επίσκεψη με ιδιωτικά αεροσκάφη σε πλούσιους εργολάβους και επιχειρηματίες του Μαδούρο και του Τσάβες» είπε. Σημείωσε ακόμη πως ο κ. Παππάς θα πρέπει «να δώσει απαντήσεις γι’ αυτά τα ταξίδια όταν μάλιστα συνοδευόταν από κάποιους τύπους που είναι εξπέρ στις offshore εταιρείες».

Ο «μπαμπούλας» των 153 βουλευτών

Ερωτηθείς σχετικά με τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιάννη Στουρνάρα ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Τα παιδία παίζει». Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε, «θέλει να πει στους 153 βουλευτές ότι θα έρθει ο μπαμπούλας, ο Σόιμπλε, ο Στουρνάρας, ο Σημίτης και έτσι κάθε μέρα παίζει ένα παιχνίδι παρουσιάζοντας κάποιον κακό που θα έρθει στα πράγματα και θα είναι πολύ χειρότερος από αυτούς».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Θεοδωράκκης σημείωσε ότι είναι ντροπή άνθρωποι σαν τον κ. Καμμένο να αναφέρονται με απαξιωτικό τρόπο σε έναν άνθρωπο σαν τον κ. Σημίτη. «Είπα τον κ. Τσίπρα στη Βουλή ότι πολλά στελέχη του ακόμα και σήμερα δηλώνουν “κρίμα που δεν εκλέχθηκε ο Τσοχατζόπουλος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας το ’96”. Τον ρώτησα αν έχει και εκείνος την ίδια άποψη αλλά δεν απάντησε» ανέφερε.

Για την αυριανή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση των κομμάτων που έχουν παρεμφερή οπτική και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή σημασία έχει να είμαστε όλοι χρήσιμοι για την πατρίδα».