Skip to main content

Ο Τραμπ περνάει στην αντεπίθεση μετά το αποτέλεσμα της έρευνας Μάλερ

Ευκαιρία για να επιτεθεί για μία ακόμη φορά στους Δημοκρατικούς και τα μέσα ενημέρωσης – όπως αναμενόταν άλλωστε μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ – βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην πρώτη του ομιλία μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας, ο Αμερικανός πρόεδρος αφιέρωσε περίπου το μισό χρόνο που είχε στη διάθεσή του για να καταγγείλει τις «βλακώδεις κατηγορίες και την έρευνα» και βέβαια για να θριαμβολογήσει την «πλήρη απαλλαγή του».

«Όλοι οι Δημοκρατικοί, οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης επίσης – κακοί άνθρωποι», τόνισε ο Τραμπ στο κατάμεστο Van Andel Arena του Μίσιγκαν.

«Οι κακοί δημοσιογράφοι, οι εντελώς ανέντιμοι ειδήμονες της τηλεόρασης» συνέβαλαν στη διαιώνιση «της μοναδικής μεγαλύτερης φάρσας στην ιστορία της πολιτικής», υπογράμμισε για να προσθέσει στη συνέχεια ότι στόχος της έρευνας ήταν «να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2006».

«Έπειτα από τρία χρόνια ψευδών, λάσπης και συκοφαντίας, η ρωσική φάρσα είναι επιτέλους νεκρή. Η ψευδαίσθηση της συμπαιγνίας έχει τελειώσει», σημείωσε ο Τραμπ με το βλέμμα στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μάλερ διορίστηκε για να διεξαγάγει έρευνα σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016 σχεδόν πριν από δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 34 άτομα – περιλαμβανομένων έξι πρώην βοηθών του Τραμπ και δώδεκα Ρώσων – καθώς και τρεις εταιρείες. Καμία από αυτές τις κατηγορίες δεν συνδέεται άμεσα με τις κατηγορίες περί συμπαιγνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Μόσχας.

naftemporiki.gr