Skip to main content

Βιολάντα: Ελεύθεροι, ο ιδιοκτήτης και οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι – Το σκεπτικό

Eurokinissi

Με το σκεπτικό ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα η οποία βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αφέθηκαν ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα» και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για την φονική έκρηξη στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα, που στοίχισε τη ζωή πέντε γυναικών εργαζομένων.

Οι τρεις, ο τεχνικός ασφαλείας και ο τεχνικός βάρδιας εκτός από τον ιδιοκτήτη, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα η οποία βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχουν ενταχθεί σε αυτή πραγματογνωμοσύνες από όλες τις πλευρές.

Ο εισαγγελέας θα λάβει τις τελικές αποφάσεις μόλις η δικογραφία είναι πλήρης, καθορίζοντας τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεταν επί τέσσερις ώρες ενώ   θα κληθούν εκ νέου όταν συμπληρωθούν τα υπόλοιπα στοιχεία από την Πυροσβεστική.

Πυροσβεστική: Πολύμηνη διαρροή προπανίου

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική προχώρησε σε ανακοινώσεις για την αιτία της έκρηξης. Σύμφωνα με τους ελέγχους διαπιστώθηκε εκτεταμένη διαρροή προπανίου εντός του εδάφους, η οποία εκτιμάται πως ήταν πολύμηνη.

Σύμφωνα με ενημέρωση, τα ανιχνευτικά μέσα κατέγραψαν εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις προπανίου.

Η σημαντική αυτή διαφυγή προπανίου, μέσω του εδάφους, μετακινήθηκε σε απόσταση περίπου 25 μέτρων και συγκρατήθηκε σε υπόγειο χώρο, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η παρουσία σπινθηρισμού που προκλήθηκε από ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό της εγκατάστασης, οδήγησε σε έκρηξη.

Το βίντεο

Η Πυροσβεστική δημοσίευσε και σχετικό βίντεο για την έκρηξη.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.