Τις πληγές της μετρά η Λακωνία, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Byron τις προηγούμενες ώρες.
Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα, ωστόσο η έντασή τους είναι περιορισμένη σε σύγκριση με χθες, όταν και δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα, κυρίως στους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα.
Από νωρίς το πρωί μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων, αλλά και ιδιωτών συνεχίζουν τις εργασίες για τον καθαρισμό δρόμων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου από καταπτώσεις και κατολισθήσεις, καθώς και για την απομάκρυνση συσσωρευμένων υδάτων.
Εικόνες καταστροφής
Φωτογραφίες από drone εικονίζουν πλημμυρισμένες εκτάσεις, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Byron, στη Σκάλα του δήμου Ευρώτα Λακωνίας.











Όπως ανέφερε νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, «οι εργασίες συνεχίζονται κυρίως στο Γύθειο και στον δήμο Ευρώτα», προσθέτοντας ότι «η σημερινή βροχόπτωση δεν προκαλεί επιπλέον προβλήματα».
Άμεσα έλεγχοι για καταγραφή των ζημιών
Όσον αφορά στις ζημιές που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «συγκροτούνται οι επιτροπές, οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα τους ελέγχους, για να προχωρήσουν στις καταγραφές».
Εκτός από ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, έχουν αναφερθεί ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, εξοπλισμό, αλλά και σε υποδομές, ενώ όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δείτε ΕΔΩ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την επέλαση της κακοκαιρίας Byron
- Δείτε ΕΔΩ τον καιρό στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Τα στοιχεία αντλούνται σε πραγματικό χρόνο από το meteo.gr.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












