Να εισάγουν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) στην ελληνική επικράτεια, μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» επιχείρησαν δύο αλλοδαποί, μέλη διεθνικής εγκληματικής ομάδας.
Ωστόσο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από τη Homeland Security Investigations (HSI) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, καθώς και μέσω εξακριβώσεων, διασταυρώσεως, ανάλυσης στοιχείων και δημιουργίας «προφίλ» ατόμων (profiling), πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους.
Πιο αναλυτικά, προερχόμενοι αεροπορικώς από χώρα του εξωτερικού, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν στον χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου, όπου κατελήφθησαν να κατέχουν εντός των αποσκευών τους 84 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού βάρους 44 κιλών με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης 210 ευρώ, 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 2 βαλίτσες.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












