Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 1912. Στην εφημερίδα Αθήναι (του Γεώργιου Κ. Πωπ), στη στήλη «Ο Πόλεμος» δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Ο Διάδοχος μετά του Στρατού ευρίσκεται έξω της Θεσσαλονίκης».
Σε αυτό διαβάζουμε: Κατ’ ασφαλείς πληροφορίας, από της 5ης μ.μ. ώρας τής χθες ο στρατός μας ήρχισε διερχόμενος διά των δύο επισκευασθεισών γεφυρών του Αξιού, ας οι φεύγοντας τούρκοι κατόπιν της ήττης των Γιαννιτσών είχον καταστρέψει, υπολογίζεται δε ότι μέχρι της πρωίας της σήμερον ο ελληνικός στρατός θα ευρίσκεται εντός της Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια παρατίθενται τηλεγραφήματα που είχε στείλει ο Κωνσταντίνος προς το υπουργείο Στρατιωτικών…
Όλα δείχνουν ότι η μεγάλη στιγμή για την απελευθέρωση της πόλης έχει έρθει, το πρωί της επομένης όμως, Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 1912, τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr












