Skip to main content

Τραγωδία στη Σαντορίνη: Νεκρός πεντάχρονος σε πισίνα ξενοδοχείου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSi

Οι γονείς δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως ότι το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του

Ένα πεντάχρονο αγοράκι από την Ινδία που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στη Σαντορίνη έχασε τη ζωή του όταν διέφυγε της προσοχής των γονέων του και έπεσε σε πισίνα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Καμάρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Δυστυχώς, παρά την ύπαρξη απινιδωτή στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου, δεν μπόρεσαν να το επαναφέρουν. Το σώμα του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Θήρας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σαντορίνης ανέφερε:

«Ενημερώθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ,  χρησιμοποιήθηκε και ο απινιδωτής του ξενοδοχείου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες που έγιναν, το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Στο ξενοδοχείο δεν υπήρχε ναυαγοσώστης, διότι δεν διαθέτει πισίνα τέτοιων προδιαγραφών, που να υποχρεούται να υπάρχει ναυαγοσώστης».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στο νοσοκομείο έγινε μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης από τους γιατρούς, ωστόσο ο χρόνος που το παιδί έμεινε κάτω από το νερό ήταν ικανός για να το οδηγήσει στην τραγική κατάληξη.