Skip to main content

Κρίση οπιοειδών: Εξωδικαστικός συμβιβασμός για την Purdue Pharma

Η φαρμακευτική βιομηχανία Purdue και η πάμπλουτη οικογένεια στην οποία ανήκει, οι Σάκλερ, συμφώνησαν να καταβάλουν 270 εκατομμύρια δολάρια για να μπει στο αρχείο η αγωγή της Πολιτείας της Οκλαχόμας εναντίον της εταιρείας που συνδέεται με την κρίση οπιοειδών στις ΗΠΑ. 

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Μεσοδυτικής αμερικανικής Πολιτείας, που όπως και άλλες είδε να εκρήγνυται ο αριθμός των θανάτων από υπερβολική δόση οπιοειδών φαρμάκων τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε ότι η πληρωμή θα καταβληθεί στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Purdue Pharma, παρασκευάστρια του ισχυρού αναλγητικού OxyContin.

Ενθαρρύνοντας τους γιατρούς να συνταγογραφούν, ακόμη και να υπερσυνταγογραφούν, τα εξαρτησιογόνα ισχυρά αναλγητικά, οι φαρμακευτικές κατηγορούνται πως καταδίκασαν εκατομμύρια Αμερικανούς στην εξάρτηση από τα φάρμακα ή σκληρά ναρκωτικά με παρόμοια επίδραση.

 Τα 270 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν κατά μεγάλο μέρος για τη χρηματοδότηση του κέντρου έρευνας για τις εξαρτήσεις στο δημόσιο πανεπιστήμιο της Τάλσα.

naftemporiki.gr