Skip to main content

Δανία: Εκτροχιασμός τρένου με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες

Η αστυνομία χρησιμοποιεί σκύλους  και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις έρευνές της για θύματα

Σιδηροδρομικό ατύχημα με ένα νεκρό και αρκετούς τραυματίες σημειώθηκε στη νότια Δανία. Το τρένο, του οποίου δύο βαγόνια φέρεται να εκτροχιάστηκαν μετά από σύγκρουση με βυτιοφόρο, βρισκόταν καθ’ οδόν από την Κοπεγχάγη προς το Σόντερμποργκ.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε:

«Είμαστε παρόντες σε σιδηροδρομικό ατύχημα με αρκετούς τραυματίες κοντά στο Τίνγκλεβ», στη Νότια Γιουτλάνδη.

Η σιδηροδρομική υπηρεσία (DSB) ανέφερε ότι πρόκειται για μεγάλο και πολύ σοβαρό ατύχημα.

Δήλωσε επίσης ότι σταμάτησαν όλα τα δρομολόγια μεταξύ των πόλεων Κλίπλεβ και Τίνγκλεβ, κοντά στα σύνορα της Δανίας με τη Γερμανία.

Αναζητήσεις με σκύλους και drones

Η αστυνομία χρησιμοποιεί σκύλους  και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις έρευνές της, σύμφωνα με το TV2, το οποίο δήλωσε ότι δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν στο περιστατικό.

«Έχουμε συγκροτήσει ομάδα κρίσης. Αφορά ένα περιστατικό  με αμαξοστοιχία η οποία προφανώς εμβόλισε ένα βυτιοφόρο μεταφοράς λυμμάτων», δήλωσε στο TV2 ο Tony Bispeskov, επικεφαλής ενημέρωσης του κρατικού σιδηροδρόμου DSB της Δανίας.

«Χρειαζόμαστε ησυχία και ηρεμία στο σημείο του ατυχήματος και τα μη εξουσιοδοτημένα άτομα πρέπει να παραμείνουν μακριά από το σημείο», σημείωσε ακόμη.